פינוי שוכר
פינוי שוכר שלא משלם
אחת הסוגיות המרגיזות בעלי נכסים היא כאשר השוכר שגר בנכס שלהם מחליט בוקר אחד להפסיק לשלם את דמי השכירות ולא להתפנות מהדירה. לפעמים השוכר אף מרעיש בשעות שאינן מותרות והשכנים מתלוננים על כך שוב ושוב בפני בעל הדירה. בעלי דירה מייחלים לשוכר טוב, שיעמוד בהתחייבות והתשלומים בזמן, ישמור על הרכוש בנכס, לא יטריד ולא ירעיש לשכנים מסביב, אך לפעמים נדמה שמדובר במשימה לא פשוטה. במידה ונתקלתם בקונפליקט או סכסוך עם השוכר שלכם, דעו שישנם צעדים שניתן לנקוט בהם מבחינה משפטית בעת פינוי שוכר.
פינוי שוכרים בעייתיים בהליך מהיר ומזורז
החוק העומד לרשותו של בעל דירה שנקלע למצב כזה מאפשר שתי אופציות משפטיות לביצוע פינוי שוכר בהליך מהיר בשל הפגיעה הקניינית הנגרמת כאשר שוכר אינו משלם את שכר הדירה. האפשרות הראשונה היא דרך הגשת תביעה לפינוי מושכר. שמשמעותה תביעה לפינוי דייר, מדובר בהליך קצר וממוקד, כאשר החיסרון העיקרי שלו הוא העובדה שפינוי השוכר הוא הפשרה היחידה שיכולה להתקבל ממנו. כלומר, אם מדובר במקרה של שוכר שלא שילם שכר דירה במשך חודשים ארוכים, התובע לא יוכל לדרוש במסגרת הליך זה גם פיצוי על ההפסדים שנגרמו לו באותם חודשים ויידרש בנוסף להגיש נגדו תביעה כספית.
פינוי שוכר לפני תום החוזה
כאשר בעל הדירה מגלה כי השוכר מפר את תנאי החוזה, כמו למשל בדרך של אי תשלום שכר דירה, הצעד הראשון שכדאי לעשות הוא לפנות אל השוכר ולתת לו הזדמנות לתקן את מעשיו. ככל שהשוכר לא תיקן את הדרוש תיקון, מומלץ לפנות לעורך דין בקיא שישלח לשוכר מכתב התראה ויציב גבולות ברורים של זמן מוגדר לתיקון הטעות. הצלחתו של צעד כזה עשויה לחסוך הליכים משפטיים לאחר מכן ואף למנוע את פינוי השוכר מהדירה וחיפוש שוכר שיחליף אותו. עורכת הדין עדי מיטל ריין מתמחה במקרים של פינוי שוכר ושאר ענייני מקרקעין, ויודעת כיצד להפעיל נכון ומהר את הכלים המשפטיים מבלי לבזבז זמן יקר בהמתנה לתשובות מהשוכר או מי מטעמו. מייצגת גם בהליכים מול המפקח על הבתים המשותפים ובכל הנוגע לענייני מקרקעין וסכסוכי שכנים.